niedziela, 19 sierpnia 2012

Szałot śląski


Składniki:
ziemniaki
jajka na twardo
ogórki kiszone
boczek
cebula zwykła lub czerwona
musztarda
natka pietruszki
kminek cały
sól
pieprz

Ziemniaki umyć, ugotować w łupkach doprawione kminkiem i solą. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skórki; pokroić w grubą kostkę. Jajka obrać i pokroić, dodać do ziemniaków. Ogórki kiszone pokroić wzdłuż na cztery części a następnie w kostkę. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni z boczkiem, dodać do reszty składników. Doprawić solą, pieprzem, musztardą, wszystko wymieszać. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!

Uwaga:
 Nie podaję ilości składników, dobieramy je wg własnego uznania i ilości jaką chcemy uzyskać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziekuję za komentarz :)