niedziela, 19 sierpnia 2012
Szałot śląski
Składniki:
ziemniaki
jajka na twardo
ogórki kiszone
boczek
cebula zwykła lub czerwona
musztarda
natka pietruszki
kminek cały
sól
pieprz
Ziemniaki umyć, ugotować w łupkach doprawione kminkiem i solą. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skórki; pokroić w grubą kostkę. Jajka obrać i pokroić, dodać do ziemniaków. Ogórki kiszone pokroić wzdłuż na cztery części a następnie w kostkę. Pokrojoną cebulę zeszklić na patelni z boczkiem, dodać do reszty składników. Doprawić solą, pieprzem, musztardą, wszystko wymieszać. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!
Uwaga:
Nie podaję ilości składników, dobieramy je wg własnego uznania i ilości jaką chcemy uzyskać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziekuję za komentarz :)